Voeg e-mailadres toe

Dakverwarming


Het ontdooisysteem voor het ijs- en sneeuwvrij houden van daken en dakgoten kan worden geïnstalleerd bij vrijwel elk type dakconstructie waarbij het nodig is om de ophoping van smeltwater in dakgoten te voorkomen en schade aan constructies zoals bevroren gevels en daken te beperken. Het ontdooisysteem moet worden geïnstalleerd langs de dakrand of op plaatsen waar een risico bestaat op opeenhoping van ijs of sneeuw. In dakgoten en afvoerpijpen kan schade worden voorkomen door een efficiënte en onbelemmerde afvoer van smeltwater, wat tevens een vereiste is om het systeem goed te laten werken. Elektronische thermostaten zorgen voor optimale resultaten met het laagst mogelijke energieverbruik. Om dit te bereiken, worden de weersomstandigheden uiterst nauwkeurig bewaakt door voelers en thermostaten, zodat de verwarming automatisch steeds op het juiste moment wordt in en uitgeschakeld. Het systeem is met name geschikt voor dakconstructies, dakgoten en afvoerpijpen en kilgoten.

Dakgoten en afvoerpijpen
De kabel wordt net zo vaak langs de goot heen en weer geleid als nodig is om het vereiste vermogen te behalen.

Kilgoten
Het installeren van verwarmingskabels in kilgoten is met name van toepassing bij grotere gebouwen. De verwarmingskabel wordt langs de goot heen en weer geleid totdat het juiste vermogen per m2 is bereikt, op vergelijkbare wijze als voor grondtoepassingen. Voor het bevestigen van de kabel in de kilgoot raden we het gebruik van bevestigingsstrips aan en voor het bevestigen van de kabel aan de metalen ketting in de afvoerpijp zijn de kunststof kabelklemmen zeer geschikt. De bevestigingsstrip wordt bevestigd door middel van hotmeltlijm of siliconenlijm.
In het midden van de kilgoot bevinden zich vaak meerdere afvoerpijpen. Wanneer slechts een korte kabellengte door de afvoerpijp wordt geleid, moeten afstandsklemmen worden gebruikt om te voorkomen dat de kabeldelen elkaar niet kruisen. De kabels mogen elkaar nooit raken. Als de kabel helemaal tot onder aan de afvoerpijp loopt (meer dan 10 m), moet hij worden ondersteund door een koord dat vanaf de bovenkant van de pijp omlaag hangt. De haak of steunbalk van het koord mag nooit boven op de kabels in de dakgoot worden geplaatst.

Bestekteksten

Bestekteksten - Specificatie architecten

Wij staan voor:

  • Opbouwen van relaties
  • Een vast aanspreekpunt
  • Betrokken vakmensen
  • Scherpe prijzen