Voeg e-mailadres toe

Koelruimtes


Vloeren verwarmen in koelruimtes


In koelruimten waar de temperatuur constant tussen de -20 en -30 °C ligt, zal altijd koude worden afgedragen aan de omgeving, zelfs wanneer de vloer goed geïsoleerd is. Dit betekent dat de materialen die in contact staan met de grond/aarde, zoals de fundering en vloeren de koude zullen absorberen en de grond/aarde zullen doen bevriezen. Het aanwezige water in de grond/aarde zal uitzetten, wat kan leiden tot aanzienlijke schade door vorsterosie.Ditzelfde probleem doet zich ook voor in ijsstadions, waar kunstmatige bevriezing plaatsvindt. Het probleem kan echter worden voorkomen met behulp van het vorst beschermingssysteem.

Deuren en poorten verwarmen in koelruimtes
In koelruimten is er sprake van een constante vorstinvloed, wat betekent dat de deur gemakkelijk aan de tochtstrips kan vastvriezen wanneer de deur wordt geopend. Dit kan niet alleen leiden tot beschadiging van de deur-/ tochtstrippen, maar het bevriezen van tochtstrippen kan er ook toe leiden dat de deur niet goed meer sluit, waardoor het energieverbruik in de koelruimte zal toenemen vanwege de grote temperatuurverschillen. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van siliconen kabels om de tochtstrippen in dergelijke deuropeningen te verwarmen. In het geval van schuifdeuren, tochtdeuren en dergelijke kan dit vorstprobleem zich ook voordoen bij de schuifrails.

Dit geldt niet alleen voor koelruimten maar ook voor poorten en deuren van autowasstraten en dergelijke, in gevallen waarbij er ‘s winters een kans op bevriezing bestaat. Ook hier kunnen eventuele problemen worden voorkomen door verwarmingskabels toe te passen. Vorst beschermingssystemen worden vooral toegepast bij schuifdeuren, tochtdeuren, poorten van autowasstraten, deuren in koelruimten, randen van rollen in water behandelingsinstallaties enz.

Bestekteksten

Bestekteksten - Specificatie architecten

Wij staan voor:

  • Opbouwen van relaties
  • Een vast aanspreekpunt
  • Betrokken vakmensen
  • Scherpe prijzen